Eventyret starter i skogen

Tjerbo Torvfabrikk ligger utenfor Rakkestad i hjertet av Østfold. Eventyret ble startet i 1949 av Marius Hansen, virksomhetens grunnlegger. Torven ble håndspadd og tørket i torvhus ute på myra. På den tiden ble torven brukt til strø for hest og storfé. Siden 1949 har Tjerbo hentet torv fra egen myr rett ved fabrikken- og supplert med gode, bærekraftige råvarer fra våre samarbeidspartnere. Vi utvinner varsomt, med hensyn til fornyelse av naturområder for kommende generasjoner. Vi ønsker en effektiv og skånsom drift og som medlem av Grønt Punkt tenker vi på miljøet og sørger for gjenvinning. Råvarene brukes i våre torv- og jordprodukter, tilsettes forskjellige typer gjødsel og pakkes i alt fra 10 liter til 180 liter, samt storsekk og løs vekt.

Mye har forandret seg med årene, og utvikling av våre produkter har vært stor. Sortimentet er bredt og utvikles stadig for å dekke behovene til gartnere, hobbydyrkere og vanlige forbrukere. Våre produkter brukes i drivhus og for uteproduksjon, i små og store hager, i potter og blomsterkasser, kommunale anlegg, som strø til dyr, og på en rekke andre områder. Tjerbo Torvfabrikk drives i dag av 3. og 4. generasjon. Marius tok over som daglig leder i 2011 og har siden foretatt betydelige investeringer for fremtiden. I 2016 sto vår nye fabrikk ferdig og vi har i 2017 produsert for fullt med en økt kapasitet på nærmere 60 % i forhold til tidligere.

Tjerbo Torvfabrikk AS har i dag 5 ansatte og i høysesong er vi inntil 10 ansatte, for å kunne produsere og levere til våre kunder og samarbeidspartnere. Årlig volum-produksjon ved Tjerbo Torvfabrikk er ca. 50,000 m3. Våre produkter markedsføres under varemerke ”Tjerbo” og i form av ”private labels”. Det meste av vårt produkt-sortimentet selges via vår samarbeidspartner LOG. Vår visjon handler fortsatt om å hente kvalitet fra naturen, bearbeide den til et produkt som kunden blir tilfreds med, og alltid levere det til rett tid. Tjerbo Torvfabrikk - kvalitet fra naturen siden 1949.

Tjerbo Torvfabrikk - kvalitet fra naturen siden 1949.

Vidar og Marius Finpå